TIEDE TAIDE TUTKIMUS

NELJÄN DOSENTIN ILLALLINEN

 

Neljän dosentin illallinen on dramatisoitu iltama, jossa keskustellaan, nautitaan taiteesta - ja tietenkin syödään hyvin!

 

Illan keskiössä ovat dosentit: nuo parjatut ‘kaiken maailman asiantuntijat’, jotka edustavat tiedemaailman huippua. Keitä he ovat ja mitä he tekevät? Miksi heitä vähätellään julkisuudessa? Ilta pureutuu muun muassa näihin teemoihin neljän dosentin keskustelulla, jossa luodataan mös tutkimuksellista intohimoa ja yliopistokriisiä. Miksi joku tutkii jauhomatojen mitokondrioita vuosikymmenestä toiseen, kun toinen kaivautuu intohimoisesti vuosisatojen takaisiin arkistoihin?

 

Samalla ilta avaa akateemista juhlaperinnettä. Kaikista akateemisista arvonimistä 1700-luvulta periytyvä dosentuuri on kenties vähiten tunnettu. Miten sen saa, minkälaiset perinteet dosentuurin saamista ympäröivät? Entä tohtoriutta, maisteria, ylioppilasta? Mikä on akateemisten juhlien pukukoodi, miksi? Mitä akateemisissa tapahtumissa syödään, miksi? Tähän keskusteluun oman lisämausteensa tuo Sivupöytä, jossa akateemisen juhlaperinteen asiantuntijat tarjoavat nasevia kommenttejaan.

 

Illan huipennuksena ovat Laura Sippolan sekä Helsingin yliopiston musiikkiseuran kvintetin musiikkiesitykset, jotka siirtävät keskustelusta juhlatunnelman. Lopulta akateeminen työ on kovaa puurtamista. Ilta juhlistaa juuri tätä työtä: jokainen akateeminen oppiarvo on valtavan työmäärän takana - ja jokainen dosentti on vähintään yhden laulun arvoinen.

 

Keskustelua johtaa Miia Halme-Tuomisaari (Allegra Lab Hki), ja keskustelussa mukana dosentit Anne Nevgi (Helsingin yliopiston dosenttiyhdistys) Petri Koikkalainen (Tieteentekijöiden liiton pj) sekä Eero Kontturi (puunjalostustekniikan professori, Aalto-yliopisto).

Kommenttipöydässä Professori Kolbe Laura, Juha Hurme (Helsingin yliopiston protokollavastaava), Vaatturimestari Paula Malleus (Remake 3.0) sekä AntroBlogin Ninnu Koskenalho.

Lisäksi illan mittaan kohdataan odotettuja ja odottamattomiakin vieraita

 

Café Köketin kanssa iltaa varten suunniteltu Neljän dosentin menu sisältää neljä kauden suupalaa, kondiittorin suklaakakkua ja kahvin/teen. Voit ostaa menun verkkokaupastamme. Menu on myynnissä vain ti 23.8. saakka. Menun ostamalla tuet tapahtuman järjestämistä pienellä summalla.

 

Neljän dosentin illallismenun ostaminen:

Allegra Lab Helsingin verkkokauppa

 

Yhteistyökumppanit

Tieteellisten Seurain Valtuuskunta, Tieteen Päivät, Tieteentekijöiden Liitto, AntroBlogi, Remake EkoDesign, Häiriköt -päämaja, Café Köket

 

Neljän dosentin illallinen muualla netissä:

Neljän dosentin illallinen Taiteiden yön sivuilla

Neljän dosentin illallinen facebookissa