Huolella haudutettujen ajatusten sanansaattaja

KONEIDEN YÖ

 

Allegra Lab Helsinki ry järjesti Taiteiden yönä 20.8.2015 Fredikin torilla Koneiden yö-tapahtuman. Kaupungin sydämeen nousi spektaakkeli, jossa ihminen ja kone toimivat yhteistyössä, muodostaen orgaanisen keinotodellisuuden. Performanssissa tanssijat Helsinki Dance Companysta haastoivat todellisen ja kuvitellun rajoja, kutsuen myös katsojat osallisiksi kokonaisuuteen.

 

Yleisöllä oli mahdollisuus osallistua tapahtuman kulkuun ja rakentumiseen vuorovaikutteisesti. Ilta huipentui Mieskuoro Eugan esitykseen teoksesta Kehto, jonka on säveltänyt Anton Valle.

 

Koneiden yön konseptoinnista vastasi Miia Halme-Tuomisaari, joka myös juonsi tilaisuuden. Työryhmässä mukana olivat säveltäjä Anton Valle, Mieskuoro Euga, Outi Les Pyy sekä Paula Malleus Remake Ecodesignista, Johanna Elovaara sekä Jyrki Karttunen Helsinki Dance Companystä sekä Jere Lehtinen ja Helsingin Improvisaatiokuoro. Ääniraidan toteutukseen osallistui myös äänitaiteilija Taina Riikonen.

 

Illan keskustelijat olivat Anton Valle, Eetu Mäkinen, Taina Riikonen, Ilpo Helén, Tapio Takala, Anna-Maria Tapaninen, Teemu Arina sekä Susanna Hast. Tapahtuma koostui kolmesta tanssi- ja improvisaatiomoduulista, joiden taustana oli Anton Vallen tekemä äänisovellus sekä kolmannessa osiossa Taina Riikosen ääniraita. Näiden välillä oli kolme 20 minuutin keskustelumoduulia. Illan päätti mieskuoro Eugan esitys. Tapahtuma kesti kokonaisuudessaan yli 2 tuntia ja sillä oli yleisöä useita satoja.

 

Projektin sivusto

Koneiden yön Facebook-tapahtuma

 

Työryhmä

Vastaava johtaja: Miia Halme-Tuomisaari; Tuottajat: Anni Huttunen ja Sini Suomela; Viestintäkoordinaattori ja live-somettaja: Milla Karvonen; Visuaalinen ilme: Kristos Mavrostomos

 

Yhteistyökumppanit

Anton Valle, Mieskuoro Euga, Remake Ecodesign, Helsinki Dance Company, Helsingin Improvisaatiokuoro, Taina Riikonen

 

Tukijat

VALA Group, Massive HELSINKI, Koneen säätiö, K-Market Albertin Herkku, Kirjoprint