Allegra Lab Helsinki esittäytyy – Eevi Laine

03/03/2021

Allegra Lab Helsingin tuore harjoittelija Eevi Laine aloitti helmikuussa 2021 uudessa Tutkitusti-verkoston sometuottajan roolissa.

Eevi opiskelee parhaillaan Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa pääaineenaan alue- ja kulttuurintutkimus, ja kirjoittaa harjoittelun ohella gradua. Kandidaatintutkielman Eevi kirjoitti suomalaisten naisurheilijoiden henkilöbrändeistä sosiaalisessa mediassa. ”Kandityöhön inspiraatio lähti urheilusta, sillä se on itselle intohimo”, Eevi kuvailee. Vanhoja graduja ja kandeja selatessa hän huomasi, että urheilusta on itseasiassa kirjoitettu melko vähän hänen oman tieteenalansa sisällä. Sosiaalinen media tuli luontevasti mukaan ja siitä ajatus lähti muotoutumaan. Graduvaiheessa Eevi jatkaa brändien tutkimista.

Eevi päätyi alue- ja kulttuurintutkimukseen selvitettyään mahdollisuuksia eri yliopistojen opintotarjonnasta. Lukion abi-infoissa esiteltiin vain tietyt alat mutta kutina kertoi, että on olemassa paljon kaikkea muutakin. Eevi alkoi käydä yliopistojen tarjontaa systemaattisesti läpi ja löysi alue- ja kulttuurintutkimuksen. Hän punnitsi vaihtoehtona myös lähtöä ulkomaille suorittamaan Eurooppa-tutkimuksen opintoja. Sen sijaan hän valitsi Helsingin. Nyt Eevi keskittyy läntiseen Eurooppaan. Se liippaa läheltä aiheita, joita olisi voinut opiskella ulkomailla. Eurooppa tuntui alueena Eeville lähimmältä ja ajankohtaisimmalta.Opinnoissa kulttuuri ymmärretään Eevin mukaan laajassa merkityksessä. Kursseilla pohditaan rakenteita ja instituutiota, ajankohtaisia ilmiöitä kuten Brexitiä ja vallan käsitettä sekä muita yhteiskunnallisia asioita. ”Myös kaupungit ovat mielenkiintoisia tutkimuskohteita, sillä ne ovat samalla suuria ja pieniä ja sisältävät erilaisia alueita.”

Eevi löysi ilmoituksen ALH:n harjoittelupaikasta ”Interwebsin ihmeellisestä maailmasta”. Huomio kiinnittyi erityisesti monitieteisyyteen ja ajankohtaisuuteen ALH:n toiminnassa. Myös viestintäpainotteisuus ja vuorovaikutuksen kehittäminen vetosivat Eeviin. Toimijana ALH on Eevin mielestä kuin auringon valossa kimaltava hämäkinseitti joka väreilee ilmassa, kasvaa pikkuhiljaa ja kimmeltää valossa säteillen.

Tulevaisuuden suunnitelmia miettiessä päällimmäiseksi nousee onnellisuus. ”Haluan olla onnellinen!” Jos ei tarvitsisi miettiä elämän realiteetteja, Eevi muuttaisi Italiaan. Tärkeintä on kuitenkin että on tekemistä: täysipäiväinen lomailu ei onnistuisi. Hän kokee tarvitsevansa kiinnittymispintaa, virikkeitä ja itsensä kehittämistä. Samalla ihmisten parissa läsnäolo on tärkeää. Ja jos saa päättää, niin tulevaisuuteen lukeutuvat myös kansainvälisyys ja viestinnällinen vuorovaikutus.

Eevi paljastaa, että korona-aikana Tiktok on tullut osaksi arkea. Vaikka ruutuaika on sovelluksen myötä lisääntynyt, sieltä saa paljon inspiraatiota, sillä se tarjoaa ihmisille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan. Intohimo urheilua kohtaan tarkoittaa tässä maailmantilanteessa paljon joogaamista. Lapsuutensa ja nuoruutensa Eevi vietti Turussa ja tanssi jazzia, balettia ja nykytanssia sekä harrasti yleisurheilua. Nämä jäivät lukiovaiheessa vähemmälle, ja nykyään urheilu toteutuu fiiliksen mukaan. Kunhan kadut vähän vielä sulavat, ne kutsuvat Eeviä hölkyttelemään lenkkipoluille.

Lyhyesti


Mikä on paras paikka Turussa?
”Jokiranta. Turussa ihmisen on hyvä olla. Mutta on kaunista Helsingissäkin. Helsinkiläisiltä puuttuu kyllä pieni itseironia mitä turkulaisilla on! Ei kannata sanoa helsinkiläisille Hesa, ne saa slaagin. Helsingissä on paljon puistoja ja pieni-iso kaupunkifiilis mistä tykkään, on ympärivuorokautista sykettä. Ei Helsingissäkään ole huono olla.

Mikä saa sydämen sykkimään nopeammin?
”Kahvi. Lisääntyvä aurinko ja auringon lämpö iholla, sen aina unohtaa talvella.

Paras korona-ajanviettotapa?
”Vaatekaappien järjesteleminen. Nautin myös kaverin vaatekaappien järjestämisestä. Mutta en mä muista teenkö asioita eri tavalla kuin ennen koronaa. Kävely on kyllä lisääntynyt! Myös spontaanit tapaamiset ystävien kanssa.

Lukuvinkkisi:
”Pieni elämä – Hanya Yanagihara

Kahvi, tee vai kaako?
”Onpa hassu kysymys – kahvi tietenkin. Suodatinkahvi jossa ihan inan verran maitoa.”