Allegra Lab Helsinki esittäytyy – Laura Kippola

31/08/2018

Laura Kippola oli Allegra Lab Helsingin harjoittelijana kesällä 2018. Harjoittelujakson päätyttyä Laura jatkaa Allegralla Julkea-hankkeen ja sen pohjalta syntyneen Versus-verkkolehden koordinoinnin parissa. Laura valmistui valtiotieteiden kandidaatiksi antropologiasta viime toukokuussa. Hän kertoo jatkavansa antropologian maisteriopintojen parissa syksyllä.  

Antropologisesti Lauraa kiinnostavat ihmisten maailmankatsomuksiin nivoutuvat erilaiset luontokäsitykset ja niiden tiivis yhteys ympäristöantropologiaan. Toisaalta uudet uskonnollisuuden muodot ja henkisyys muodostavat osan Lauran tutkimuksellisesta kiinnostuksesta. Laura summaa kaiken palaavan lopulta erinäisten kiinnostuksen kohteiden yhteiseen nimittäjään, maailmankatsomuksellisuuteen. Hän kertoo jo hahmotelleensa tulevaa graduansa kiinnostavan tematiikan tasolla. Keskeiseksi kantavaksi ajatukseksi on noussut kysymys siitä, että miksi jotkut eläin- ja kasvilajit nähdään luonnollisina toisten saadessa luontoon kuulumattoman ja ei-toivotun lajin leiman? Laura on miettinyt, että merimetsojen ja ihmisten rinnakkaiselo voisi muodostua mielekkääksi tutkimuskohteeksi.

Allegra Lab Helsingin harjoittelijana Laura on päässyt tutustumaan erilaisiin työtehtäviin monipuolisesti. Hän on työskennellyt esimerkiksi Tutkitusti-hankkeen, verkkosivujen taiton ja kuvituksen parissa. Laura kertoo lisäksi valmistelleensa rahoitushakemuksia ja suunnitelleensa julkaisukalenteria. Hän on kertomansa mukaan viihtynyt hyvin osana Allegran työtiimiä. Työilmapiiri on lämmin, luottamuksellinen ja itsenäistä työskentelyä tukeva.  Laura kertoo seuranneensa suurella ilolla Allegran tiimin ammattitaitoisuutta ja tinkimättömyyttä. Allegra Lab Helsinki on laajalle levittäytynyt, monipuolinen organisaatio, jonka keskuudessa työskentely on poikkeuksetta mielenkiintoista. ”Ei pääse tylsistymään”, Laura hymyilee.

Kerro lyhyesti;

Mitä teet vapaa-ajallasi? 
Harrastan aikuisbalettia, boulderointia ja rock-musiikkia, soitan itse bassoa. Viimeisin bändi, jonka olen nähnyt oli Franz Ferdinand.

Millainen oli kesäsi?
Harjoittelujakson lisäksi veneilin ja mökkeilin saaressa. Kävin muutamilla keikoilla ja kasvatin tomaatteja parvekkeella.

Miten vietät sunnuntait? 
Pyrin ottamaan rennosti – tasapainotan tätä kuitenkin pyykinpesulla! Myöskin paljon odotetut, sunnuntai-illan balettitunnit alkoivat elokuussa.

Mikä on lempipaikkasi Helsingissä?
Viihdyn keskustakampuksen alueella.

Teksti & kuva: Ronya Hirsma