Allegra Lab Helsinki esittäytyy: Linnea Vuori

13/05/2024

Allegra Lab Helsingin harjoittelija Linnea Vuori on työskennellyt kevään aikana Tutkitusti-hankkeen puitteissa toimivassa Kehittäjäopettaja-hankkeessa (KOPE) pedagogisen tiedeviestinnän ja oppimateriaalien parissa.

Linnea valmistui jouluna 2023 maantieteestä filosofian maisteriksi. Taskusta löytyy myös kandi espanjalaisesta filologiasta sekä pätevyys kumpaisenkin aineen opettajaksi. Yliopistolla Linnea ehtikin viettää muutaman tovin ja samalla katsastaa opintotarjontaa sieltä sun täältä. “Etsin polkuani jonkin aikaa ja yritin ottaa yliopistosta kaiken irti. Kun kaikki kiinnostaa, on vaikea lukittautua johonkin yhteen asiaan.”

Pikkuhiljaa jonkinlaisiksi kantaviksi voimiksi Linnean opintotaipaleella nousivat kuitenkin kiinnostus maailman moninaisuutta, kieliä ja pedagogiikkaa kohtaan. Maantieteen kandi käsitteli kehitysyhteistyötä, espanjan kandi toiminnallista oppimista espanjan oppikirjoissa, ja maantieteen gradussa tutkittiin kasiluokkalaisten kanssa kielitietoisuutta maantieteen opetuksessa.

“Olen aina ollut tosi kiinnostunut kielistä ja kielen käytöstä, saan suurta iloa kielen kiemuroiden pohtimisesta. Gradussa pääsin yhdistämään kieltä ja viestintää pedagogiikkaan ja maantieteeseen, ja kaiken kukkuraksi vielä yhteistyössä nuorten kanssa, mikäs sen hienompaa!”

Kun Kehittäjäopettaja- eli KOPE-hankkeeseen haettiin harjoittelijaa pedagogisen tiedeviestinnän kehittämiseen, tuntui paikka juuri sopivalta. Työn merkityksellisyyden tunne on Linnealle tärkeää, ja hankkeen tavoitteet edistää tutkitun tiedon käyttöä opetuksessa ja kehittää kriittistä lukutaitoa ovat tämän päivän maailmassa yhä tärkeämpiä. “Kouluilla on erinomainen väylä antaa lapsille ja nuorille niitä työkaluja, joilla pärjätä maailmassa, ja hankkeessa pääsemme puolestamme tuottamaan näitä työkaluja kouluille.”

Kehittäjäopettaja-hanke tarjosi myös mahdollisuuden jatkaa kielitietoisuuden parissa työskentelyä. Hankkeessa Linnea tuottaa Tutkitusti-verkoston yleistajuisista tiedejulkaisuista tehtäviä sekä teksteistä vielä selkeämpiä versioita ja testauttaa niitä opettajilla. Lisäksi Linnea muun muassa päivittää KOPEn kuulumisia someen ja tehtailee apurahahakemuksia.

Lyhyesti

Kahvi vai tee?

“Kyllä se kai kahvi on.”

Mikä saa sinut innostumaan?

“Ainakin mielenkiintoiset kielijutut, luonto ja maailman kulku. Se, kun huomaa miten ihmeellistä täällä taas onkaan!”

Lukusuositus:

A. A. Milne: Nalle Puh: “Kaikille sopivia lempeitä pohdintoja niin pienistä kuin suuristakin asioista, vinkeää dialogia. Erikieliset versiot ovat myös mielenkiintoisia omine käännösratkaisuineen.”