Allegra Lab Helsinki etsii tiedeviestinnän korkeakouluharjoittelijaa

04/04/2023

Haluatko kehittää viestinnällistä osaamistasi ja visuaalista näkemystäsi tieteen ja tutkimuksen teemojen parissa? Allegra Lab Helsinki ry etsii Tutkitusti-hankkeeseen syksylle 2023 harjoittelijaa tukemaan yleistajuisista tiedejulkaisuista koostuvan verkoston viestintää.

Tutkitusti on tiedeviestintäkentällä uudenlainen tapa jakaa tutkittua tietoa. Se toimii verkossa vaikuttavien yleistajuisten tiedemedioiden yhteisenä kanavana, joka nostaa eri alojen julkaisujen sisältöjä esiin ajankohtaisissa yhteyksissä ja sosiaalisessa mediassa. Tutkitusti-hankkeen tavoite on lisätä yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden näkyvyyttä ja saavutettavuutta sekä edistää tieteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Harjoittelun työnkuva on monipuolinen ja tarjoaa paljon tilaa omien ideoiden toteuttamiselle.

Tehtävät

– Tutkitusti-hankkeen Instagram-, Twitter- ja Facebook-kanavien päivittäminen ja ajankohtaisten keskustelujen seuraaminen

– Sisällöntuotanto somekanaviin hyödyntäen Tutkitusti-verkoston julkaisujen tiedeartikkeleita

– Somevisujen tekeminen ja suunnittelu yhdessä muiden hankelaisten kanssa

– Somemarkkinointi

– Tapahtumajärjestelyissä avustaminen

– Harjoittelijan taitojen mukaan WordPress-pohjaisten nettisivujen päivittäminen

Odotukset

– Kokemus eri somekanavien käytöstä

– Itsenäinen ja aloitteellinen työote

– Visuaalisen identiteetin ymmärtäminen

– Vahva kirjallinen ilmaisu

– Eduksi luetaan WordPressin perusteiden hallinta

– Eduksi luetaan graafisen suunnittelun tai Canvan tms. ohjelman tuntemus

Arvostamme ennakkoluulottomuutta ja kokeilunhalua. Kaikkea ei tarvitse osata heti, mutta peräänkuulutamme valmiutta opetella asioita tarpeen mukaan itse. Olennaista on myös halu toimia osana tiimiä ja tehdä yhteistyötä laajan verkoston kanssa. Meillä saat mahdollisuuden toteuttaa itseäsi ja visioitasi tiedeviestinnän parissa ja osallistua tutkitun tiedon vaikuttavuuden lisäämiseen.

Toivomme, että voit suorittaa harjoittelun neljän kuukauden aikana 75 % työajalla, mutta sovittavissa on myös kokoaikainen työskentely kolmen kuukauden ajan. Harjoittelutuki on eduksi mutta ei välttämätön.

Harjoittelu tehdään etänä lukuun ottamatta tiimitapaamisia Helsingissä 1–2 krt/kk. Työtä varten tarvitset oman tietokoneen. Palkka on 1331 €/kk, ja työ alkaa 21.8.2023.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi ja CV osoitteeseen info@allegralabhki.fi 30.4. mennessä. Haastattelut pidetään Helsingissä tai etänä viikolla 19.

Tutkitusti-verkostoon voit tutustua tarkemmin nettisivuillamme tutkitusti.fi ja somekanavillamme (@tutkitusti Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä).