Antroblogi

AntroBlogi on vuonna 2015 perustettu suomenkielinen verkkojulkaisu. Se tarkastelee suomalaisen yhteiskunnan tapahtumia ja elämänmenoa antropologisen linssin läpi. Antropologia on eräs ihmisen toimintaa laajimmin ymmärtävistä tieteenaloista. Silti sen yhteiskunnallinen sovelluspotentiaali on Suomessa heikosti tunnettua ja hyödynnettyä. Suurelle yleisölle suunnattu AntroBlogi syntyi muuttamaan asiaa.

AntroBlogi nousi jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana antropologian pää-äänenkannattajaksi suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Se julkaisee 2-4 tekstin viikkotahdilla kotimaan ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä artikkeleita. Niitä kirjoittavat suomalaiset antropologit ja lähitieteenalojen edustajat, jotka nojaavat oman alansa tutkimustietoon ja erikoisosaamiseen. Artikkeleissa asioista puhutaan akateemisesta taustasta huolimatta helppolukuisesti ja ajatuksia herättävästi. Sivusto tuo antropologisen tietotaidon hedelmiä laajemman yleisön iloksi ja parantaa koko tieteenalan näkyvyyttä. Se esittelee antropologiaa oppiaineena ja osaamisalana, ja jakaa tietoa sen hyödyistä työelämässä.

Lukuisien erilaisten artikkelisisältöjen lisäksi AntroBlogi julkaisee podcast -ja videosarjoja sekä monia  somekanaville erityisiä sisältömuotoja. Työelämätoimitus keskittyy työelämää koskevaan sisältöön, uutistoimitus taas nopeatempoiseen yhteiskunnalliseen kommentaariin. AntroBlogi on järjestänyt myös yleisötapahtumia ja tiedeviestintäkentän sisäisiä konsultointeja.

Toimitus koostuu antropologeista ja alan opiskelijoista, joita motivoi tieteenalan tunnettavuuden lisääminen ja sen hyödyntäminen yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen.

AntroBlogia rahoittaa vuosina 2017-2018 Koneen Säätiö. Uutistoimituksen pilotointia syksyllä 2017 rahoitti Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, ja keväällä 2018 julkaisu sai Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurilehtien avustuksen. AntroBlogi palkittiin keväällä 2018 Vuoden antropologisena tekona (Suomen antropologinen seura) ja Vuoden vaikuttavimpana tiedeviestintätekona (Kaskas Media).

Projektin linkit
antroblogi.fi
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

Työryhmä
Päätoimittajat: Ninnu Koskenalho ja Suvi Jaakkola
Toimituspäällikkö: Saara Toukolehto

Työelämän toimituspäälliköt: Niina Ahola ja Tapio Kumpula

Tieteelliset arvioijat: Marianna Keisalo ja Tuomas Järvenpää

Muu toimitus

Lisätiedot
toimitus(at)antroblogi.fi

Yhteistyökumppanit
Muun muassa Yle Radio 1, Voima-lehti, Häiriköt-päämaja, Maailman kuvalehti, Suomen antropologinen seura, Soveltavan antropologian verkosto, Tiedetuubi. Yhteistyökumppaneiden kattava lista täällä.