QUO VADIS, YLIOPISTO?

Yliopiston lukuvuosi alkaa jälleen ja virallinen korporaatio puhuu ranking-sijoituksista, yritysyhteistyöstä, kilpailusta ja osaamisinvestoinneista. Vapaa ja riippumaton tieto, kriittisyys, sivistys ja totuus, niitä ei tässä brändissä näy. Tämä on väärin, sillä universitas ei ole makkaratehdas eikä talouskasvun tai minkään muunkaan toissijaisen tavoitteen saavuttamisen väline. Yliopisto on runsas ja moninainen avaruus, jossa uteliaat ja tiedonjanoiset ihmiset kohtaavat. 

Makkaratehtaaksi yliopisto ei siis taivu – paitsi hetkeksi! 

Maanantaina 3.9. klo 17.00-18.30 järjestetään Makkaratehdas -etkot, jossa kuullaan kolme luentoa ”vapaa yliopisto liikaa lukeneille” -hengessä, syödään Helsingin makkaratehtaan lahjoittamaa makkaraa ja nautitaan viisautta lisääviä virvokkeita. 
Etkojen tapahtumapaikka on Torikorttelien keskuspuisto osoitteessa Katariinankatu 2. 

Tämän jälkeen klo 19.00 ohjelmassa seuraa paneelikeskustelu yliopiston tilasta ja tulevaisuudesta sekä siitä, miten yliopisto voitaisiin säilyttää yliopistona myös tuleville sukupolville. Paneeli pidetään Balderin pienessä salissa (Aleksanterinkatu 12). 

Paneelin keskustelijat ovat kansiapäällikkö Anita Lehikoinen (Opetus- ja kulttuuriministeriö), johtaja Riikka Heikinheimo (Elinkeinoelämän Keskusliitto), ylijohtaja Riitta Maijala (Suomen Akatemia), professori Minna Huotilainen (Helsingin yliopisto), professori Janne Saarikivi (HY) ja professori Heikki Patomäki (HY). Paneelin puheenjohtajana toimii dosentti Taina Riikonen (Allegra Lab Helsinki ry.). 

Projektin sivu
Quo vadis, yliopisto? -tapahtuma Facebookissa
Tapahtuma Tutkitusti-sivulla

Työryhmä
Taina Riikonen (dos., Allegra Lab Helsinki ry.)
Miia Halme-Tuomisaari (VTT, Allegra Lab Helsinki ry.)
Visuaalinen ilme: K. E. Hellman (BA)