VALLATAAN 375!

Tempoilevia rahoituspäätöksiä, linjatonta tohtorituotantoa, järjetöntä kvantifioitua ’tuloksellisuuden’ mittaamista! Koko yliopisto-instituutio on kriisissä! On aika nousta barrikaadeille!

Allegra lab Hki on kampanjoinut näkyvästi yliopistouudistusta vastaan ja luonut todellisen vastarintaliikkeen Helsingin Yliopiston *virallisen* 375-vuotisjuhlan ohjelmatarjonnalle. Tarkoituksemme oli visuaalista aineistoa ja performanssin keinoja hyödyntäen nostaa esiin yliopistokriisin perusongelmia – erityisesti rahoituksen pätkittäisyyttä, hallintouudistusten mielivaltaisuutta sekä paineita ’tuotteistaa’ tutkimusta.

Vallataan375 –kampanja on sisältänyt sekä graafista visuaalista aineistoa että videoita sekä toteuttanut useita tapahtumia – mm. ’teaser-tapahtuman’ 23.3.2015 järjestettyä Vapaa Yliopisto Liikaa Lukeneille –tapahtumaa varten. Kampanja on ollut mukana järjestämässä Vapaan yliopiston tapahtumia sekä Yliopiston virallisen vuosijuhlapäivän aattona maaliskuussa että HYn avajaiskarnevaalin aikaan elokuussa 2015. Lisäksi kampanja osallistui useisiin yliopistomielenosoituksiin sekä järjesti yhteistyössä Janne Saarikiven ja Taina Riikosen kanssa HYn ’varjojuhlaseminaarin’ HYn Pienessä Juhlasalissa 18.12.

Projektin sivusto
vallataan375.wordpress.com
Universitas Helsingiensis 376 -kirja (PDF)

Työryhmä

Vastaava: Miia Halme-Tuomisaari; visuaalinen ilme: Kristos Mavrostomos, sisällöntuottaja Tiina-Maaria Laihi, tuottaja Anni Huttunen; videoiden kuvaus ja editointi: Maria Mölsä. Lisäksi hankkeeseen on osallistunut useita harrastelijanäyttelijöitä ja tapahtumasomettajia. Hanke jatkuu vuonna 2016 yleisempänä yliopistomaailman kriittisenä äänenä. Hankkeen vetäjänä aloittaa Kasper Kristensen ja se yhdistää lukuisia yliopistomaailman kriittisiä toimijoita.